Nem kell Kínáig menni – kutyahúst esznek Tiszaföldváron

Megosztás

Balázsék csütörtök reggeli adásában szó esett Kim Dzsongunról, aki a Dél-Koreából átröptetett, Phenjan-ellenes röplapokat hulladékkal teli léggömbökkel torolta meg. A földet ért zsákok tartalma – a szemét, a műanyagpalackok, az elemek és akkumulátorok, a cipődarabok és a trágya – a „becsapódás” helyszínén szétszóródtak, jelentős felfordulást okozva. Így jutottunk el a rossz szomszédi viszonyok témájához és annak kimeríthetetlen tárházához, ahol legnagyobb meglepetésünkre megyénk egyik településéről is szó esett.

Egy tiszaföldvári betelefonáló elmesélte a hitetlenkedő Sebestyén Balázséknak, hogy a szomszédja nemes egyszerűséggel megfőzte a kutyáját. Az első nyom a szomszéd telkén száradó bernáthegyi bundája volt, amit később büszkén viselt az új gazdi. A második, végleges bizonyíték Bobbi, a kutyus feje volt a bogrács mellett. A hangos ugatás okozta a vesztét, valamint az éhezés, és a drogok is közrejátszhattak a bestiális tett véghezvitelében. Kárpótlásképp visszakapták a pórázt. Rendőri segítséget nem mertek kérni a szomszédok rossz híre miatt. Az ügy régebben történt, a telefonáló és családja azóta már külföldön él.

Az elkövetők a mai napig romos, düledező, ránézésre lakhatásra alkalmatlan házban élnek. Ennek ellenére egy férfi életvitelszerűen ott tartózkodik, aki időnként népes vendégsereget fogad, olyankor drogoznak, az utcán lődörögnek, mint a zombik. Egy hasonlóan pórul járt gazdi számon kérte őket, mire annyit tudtak kibökni, hogy nem tudták kié a kutya.

A Rádió1 hallgatója által idézett történet nyomába eredtünk és hamar rátaláltunk egy pár évvel ezelőtti cikkre, ahol a megyénkben található, 12 ezer lelket számláló településről egészen drámai kép rajzolódik ki.

Tiszaföldvár és a nagyon olcsó, könnyen beszerezhető biofű, kéz a kézben járnak, ami katalizátora a hasonló felfoghatatlan bűncselekményeknek. A rendőrök hiába fogják el őket még aznap, legkésőbb másnapra kiengedik a terjesztőket, mutat rá a Magyar Jelen 2020-ban született cikke. A sok vásárló és a drágább kábítószerek értékesítése azonban nagy hasznot hozhat a dílereknek, úgy, mint annak a párnak, akit 30 nap után kiengedtek vádalkuval. A 80 millió forintból építettek házat, vettek egy Teslát és vállalkozásokat indítottak, mindezt persze bejelentett munka nélkül.

Azon már nem is akadnak fenn, hogy a szerhasználók virágokat lopnak, vagy  villanyoszlophoz beszélnek önkívületi állapotban. Összességében mindannyian egyetértenek abban, a hatóságok nem törődnek kellően a jelenséggel, a polgármester is félrenéz, miközben a lakosság egyre jobban szenved a jelenlétüktől.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek